Jak prawidłowo zamknąć wlew paliwa w nowym Passacie...
[O2] Uciekający gaz z klimy
Zwiń
X
-
[O2] Uciekający gaz z klimy
Mam problem z moją O2 1,9 tdi a mianowicie:
Ucieka gaz z klimy w ciągu tygodnia ubywa 200 gram. W zakładzie w którym nabijałem układ sprawdzali kilka razy dodawali kontrast świecili lampką i nie widać wycieku.Auto pochodzi z UK sam robiłem przekładkę więc zmieniona jest nagrzewnica, ale na angielskiej był ten sam problem (gaz uciekł po jakimś czasie) więc nieszczelność wewnątrz auta raczej wykluczam.W środku nie czuć zapachu gazu i nie widać kontrastu na odpływach z nagrzewnicy, po prostu czeski film.
-
-
Zamieszczone przez PolonNajczęściej czynnik chłodzący ucieka przez zużyte uszczelnienie na wałku kompresora
poszukaj z azotem jak rradzi robekcool, ewentualnie na chłodnicy po prawej stronie masz taki biały korek , czasami pod nim się ulatnia i nic nie widać. na wałku sprężarki tez może być ale nie rozbierałem jeszcze takiej i nie wiem czy będzie coś widać po zdjęciu sprzęgła w dodatku tam jest sprzęgło spięte na stałe czy coś w tym stylu.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robekcoolszachu, korek jest patrząc z przodu auta po prawej stronie skraplacza , na jego górze- po lewej stronie lampy. korek praktycznie nie do wykręcenia w kilku letnim aucie- dla tego też przeważnie wyciek w tym miejscu kończy się wymianą skraplacza
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachuGrzekraw, A jak sprawdziliście, że to właśnie ten korek się rozszczelnił?
na 3 zakłady tylko jeden zalazł tą nieszczelność - dlatego nie polecam Jano - Serwisu w Opolu - pajace zrobiły pełną obsługę twierdząc że klima jest szczelna, co ciekawe robiono też badanie szczelności poprzez wytworzenie podciśnienia - które nic nie wykazywało - tak więc żadne uniwersalne badanie
w zakładzie, w którym to wymieniałem 4 razy wspominałem o nieszczelności, którą znalazł gdzieś inny zakład - raz nawet wspomniałem że gdzieś przy korku :P , w końcu sam sprawdziłem - potwierdziłem i zleciłem wymianę
a jak ? żadne tam latareczki - starczy nałożenie na korek zwykłej piany mydlanej bąbelki szalały jak zwariowane
Komentarz
-
Komentarz